Corry de Rooij: 'Mensen en vooral gezichten vind ik interessant en boeiend'.
Corry de Rooij: 'Mensen en vooral gezichten vind ik interessant en boeiend'.

Kunst van Corry de Rooij

Algemeen Kunst & Cultuur

door Henk van de Bunt

Een van de exposanten op de expositie 'Kunst uit eigen provincie' bij WVT is Corry de Rooij,  tot 2016 directeur van de Patioschool De Kleine Prins. Zij maakte toen ook weleens een schilderij, maar de tijd ontbrak haar om deze passie verder uit te breiden.

Corry de Rooij: 'Nieuwsgierig, verlegen, bedachtzaam, blijdschap, trots... Hoe vang ik die blik...; dat is waar ik naar op zoek ben in mijn schilderijen. Lukt het om die uitdrukking weer te geven in verf of potlood? Het is steeds weer verrassend om te doen en soms ook een worsteling. Naast het resultaat is zeker ook het plezier in het proces belangrijk'.

Reizen
Corry heeft veel gereisd en ging dan op pad met haar fototoestel: 'Een gelaatsuitdrukking werd vaak gepakt op een onverwacht moment. Deze foto's vormen een belangrijke inspiratiebron voor m'n schilderijen. Ook mensen, kinderen en dieren van nu inspireren mij. Naast het schilderen boeit ook het precieze en fijne tekenwerk me'.

Schilderen
Sinds 2012 schildert zij. Mensen en vooral gezichten vindt zij interessant en boeiend: 'Naast het schilderen vind ik ook het precieze en fijne tekenwerk leuk om te doen. Ik schilder voornamelijk met olieverf. Het is realistisch werk met de techniek van 'de oude meesters'. Ik maak eerst een onderschildering en breng daar dan verschillende kleurlagen op aan'. Corry is autodidact. Van 2012 tot 2015 volgde zij enkele cursussen bij de Werkschuit. Van eind 2014 tot zomer 2017 kreeg zij les van Riejanne Boeschoten in Zeist. Daar leerde Corry het realistisch schilderen in olieverf. Hier werd zij door gegrepen. Op dit moment heeft zij les van Peter van Oostzanen in Soest. Hier legt zij zich meer toe op het maken van eigen composities, waarin vaak ook gezichten verwerkt zitten. Zij is lid van de kunstkring BeeKk. Zie ook www.corryderooij.nl.

De kunstexpositie duurt tot en met donderdag 3 januari en is dagelijks geopend, ook tijdens de Kerstdagen, Oud- en Nieuwjaarsdag. Toegang is gratis. Meer info. via info@vvsowvt.nl en/ of tel. 030 2284973.