Logo vierklank.nl
Na twee jaar is de Korte Boslaan in Bilthoven weer een mooie groene laan. [foto Walter Eijndhoven]
Na twee jaar is de Korte Boslaan in Bilthoven weer een mooie groene laan. [foto Walter Eijndhoven]
Natuur & Milieu

Korte Boslaan weer in het groen gehuld

Na veel overleg en tekenwerk mag het resultaat na de rioolvernieuwing er zijn. De bewoners van de Korte Boslaan in Bilthoven zijn blij dat na de vervanging van het riool, de laan weer is ingericht.

De bewoners kijken uit naar het voorjaar als de bomen hun blad weer krijgen en zijn benieuwd hoe de beplanting zal ogen. In nauw overleg met alle bewoners is er gekozen voor prachtige Amerikaanse essen en zijn er vlinderstruiken geplant om straks de vlinders en insecten ook een plek daar te geven.

Meetekenen
Ruim twee jaar geleden begon het eerste overleg met de gemeente over de inrichting van de wijk Overbosch. De aanleiding was de vernieuwing van het riool en de kabels en leidingen. Met een afvaardiging van de Korte Boslaan is er 'meegetekend' aan de herinrichting van de laan. Daarmee is er voor de komende jaren weer een veilige en groene laan gecreëerd.

Storm
Helaas konden tijdens de werkzaamheden rond de wortels door een onverwachte najaarsstorm de bestaande bomen niet worden behouden. Daarvoor zijn er nu 9 nieuwe Fraxinus Americana 'Skyline' terug gekomen. Het nieuwe riool zit in de grond, het wegdek met de rode rabatstroken en trottoir is vernieuwd en de bomen en de beplanting zijn geplant. Daarmee is de 1e fase van de vervanging van het riool in de wijk Overbosch in Bilthoven een feit.

Samenwerking
De bewoners van de Korte Boslaan en hun actief coördinerende laancommissie (Rianca Verduin en Frits Bijvoet ) zijn tevreden over het eindresultaat én blij met de goede en prettige samenwerking met de gemeente. Daarom werd vrijdag 14 december Ewout Dekker (projectleider vanuit de Gemeente de Bilt) uitgenodigd om samen met de bewoners een beker warme chocolademelk te komen drinken op het eindresultaat. (Frits Bijvoet)

Meer berichten