Logo vierklank.nl
Berry Weterings, witgoedmonteur Danny van de Hesseweg en Puyan Saberi in de nieuwe zaak aan de Hessenweg.
Berry Weterings, witgoedmonteur Danny van de Hesseweg en Puyan Saberi in de nieuwe zaak aan de Hessenweg.
Zakelijk

Politiebureau wordt elektronicazaak

In het oude politiebureau aan de Hessenweg in De Bilt is sinds kort Electro World Weterings gevestigd. Voor eigenaar Berry Weterings is dit zijn tweede vestiging. In 2011 nam hij de zaak van zijn vader in Hoevelaken over, anno 2018 is de tijd rijp voor een zaak in De Bilt.

Berry kreeg het vak met de paplepel ingegoten en  was als jochie al in de werkplaats bij zijn ouders te vinden. Tijdens zijn studie was er voor hem logischerwijs een bijbaan in de winkel en aansluitend een full-time job. Sinds 7 jaar zijn de rollen omgedraaid en staat Berry aan het roer en verricht zijn vader nog hand- en spandiensten.

Politiecellen
Voorlopig is Berry 4 dagen in de week in De Bilt te vinden, daarbij ondersteund door bedrijfsleider Puyan Saberi. Berry: 'Ik wil zelf feeling krijgen met De Bilt, weten wat er speelt, weten wat er leeft en de mensen leren kennen. Dat kan alleen als ik ook veel hier ben. De afgelopen maanden waren pittig. Eerst zijn we 2 maanden aan het slopen geweest, tot en met de politiecellen aan toe. Daarna volgde 2 maanden opbouwen en inrichten. Maar nu staat dan ook het hele assortiment er precies zoals we dat voor ogen hadden en kunnen we iedereen vlot van dienst zijn. We hebben een behoorlijke opslagruimte onder de winkelvloer zodat we de hardlopende producten uit voorraad kunnen leveren. Grote en zwaardere apparatuur brengen we graag thuis en installeren we ter plekke. We gaan, zeg maar, iets verder dan 'over de eerste drempel van de begane grond' zoals veel internetleveranciers doen. Toch kunnen we prijstechnisch daar prima mee concurreren, dat moet ook wel want met internet is de markt zo transparant geworden. Doordat we bij een grote organisatie zijn aangesloten - er zijn er 170 - kunnen we scherp inkopen'.

Grootste fout
Met de uitbreiding in De Bilt maakt Electro World Weterings met de bezorging en de monteurs ook meteen een efficiencyslag. Een vast team werkt voor beide vestigingen waardoor er flexibel en efficiënt gepland kan worden. In de winkel tref je een bewuste productkeuze aan. Berry: 'Wij bepalen zelf wat we in de winkel willen hebben. Simpel gezegd ga ik voor de merken die geen ellende opleveren. Zeker voor het witgoed gaan we voor de merken waarvan we weten dat er goede garantie en service wordt verleend. Die apparatuur wordt ook steeds verder doorontwikkeld. Zo heeft Miele bijvoorbeeld al een eigen wasmiddel, overigens normaal geprijsd, waarvan je de hele fles in één keer in een reservoir leegt. De machine bepaalt vervolgens zelf hoeveel wasmiddel er gebruikt moet worden waarvoor de hoeveelheid was en de vuilgraad wordt gemeten. Daarmee voorkom je overdosering van zeep wat tot de grootste huishoudelijk fout behoort die er gemaakt wordt. Het is funest voor de machine en kost veel extra water om het schuim eruit te spoelen.'

Leukste werk
Berry Weterings is tevens ElectroStylist en vindt het slim combineren van technische snufjes met interieur en leefcomfort een absolute uitdaging. Berry: 'Ik wordt het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken zodat de juiste voorbereidingen getroffen kunnen worden om een huis te automatiseren. Dat gaat verder dan 'licht aan' of 'licht uit'. Tegenwoordig kan er van alles geautomatiseerd worden. Gordijnen en sloten kunnen automatisch open en dicht, je kan het zo gek niet verzinnen of er zijn Smart oplossing voor te vinden. De wensen inventariseren, daarbij adviseren en vertalen naar een maatwerkoplossing dat is voor mij de kers op de taart.'

Meer berichten