Logo vierklank.nl
Wijkagent Peter van Essen: 'De Bilt is een prachtige gemeente, waar ik mijn draai snel zal weten te vinden'.
Wijkagent Peter van Essen: 'De Bilt is een prachtige gemeente, waar ik mijn draai snel zal weten te vinden'.
Algemeen

Nieuwe wijkagent stelt zich voor

Al een maand draait Peter van Essen mee als nieuwe wijkagent in De Bilt - Bilthoven. Tijd voor een nadere kennismaking met deze jonge, ambitieuze politieman in hart en nieren met als motto: streng als het moet en vriendelijk als het kan.

door Kees Diepeveen

Voordat Peter van Essen in De Bilt werd aangesteld was hij negen jaar werkzaam binnen het team Veluwe Noord: een gebied tussen Harderwijk en Zwolle. Eerst werkzaam in de incidentafhandeling en de laatste vier jaar als wijkagent van Oldebroek. Na 9 jaar verlangde Peter naar een nieuwe uitdaging: een nieuw team, een andere omgeving en ook andere problematiek. Zijn oog viel op de vacature wijkagent in De Bilt. Na de sollicitatieprocedure met goed gevolg doorlopen te hebben werd hij op 8 oktober geplaatst in De Bilt. Inmiddels heeft Peter van Essen er zes weken opzitten en heeft al kunnen waarnemen dat de diversiteit in het werk ten opzichte van de problematiek in zijn vorige standplaats hier zeker groter is.

Communicatie
Collega Huib van Driel, die al 10 jaar werkzaam is als wijkagent in De Bilt maakt zijn nieuwe collega wegwijs in de gemeente en zijn problematiek en introduceert hem daar waar nodig. Peter van Essen: 'Ik heb inmiddels al vele bezoeken afgelegd bij scholen, ondernemers, brandweer, jeugdinstellingen etc. Communicatie vind ik van enorm belang om dit werk goed te kunnen doen. Daarom nodig ik inwoners van harte uit contact op te nemen wanneer men denkt dat dit nodig en nuttig is om problematiek te bespreken en mogelijk informatie uit te wisselen'.

Politiezorg
Als kleine jongen was Peter van Essen al geïnteresseerd in de politie. Dat is altijd zo gebleven. De rol van de politie in onze maatschappij hield zijn interesse. 'Maatschappelijke zorg en politiezorg met hart voor de maatschappij is de reden om de inwoners te helpen wanneer nodig. Daar is het vak van wijkagent zeer geschikt voor. Kijken naar mogelijkheden, naar elkaar omzien en hulp bieden waar dat kan zijn zaken van belang. Het is niet alleen boeven vangen' aldus Peter van Essen. 'Bovendien wil ik mij graag ontwikkelen. Elke dag leer je weer. Elke casus is anders en alle mensen zijn anders. Het werk is echt heel leerzaam'.

BES-team
De problematiek bij de Nationale Politie is bijna elke dag wel nieuws. Eén van die zaken is de (te) hoge werkdruk. 'Er lopen onderzoeken om de werkdruk naar beneden te krijgen' aldus Peter van Essen: 'Ons team maakt deel uit van het team dat werkzaam is in De Bilt, Eemdal en Soest. Het BES-team. Wanneer nodig helpen we elkaar. Er is een goede werksfeer en een open houding naar elkaar dat zorgt voor goede onderlinge binding. Deze manier van werken helpt ons vooralsnog om een te hoge werkdruk te voorkomen en op een prettige manier je werk te kunnen doen'.

Contact
Peter van Essen sluit af met nogmaals het belang te onderstrepen om vooral contact op te nemen of de wijkagent aan te spreken. Dat kan ook via www.politie.nl. Postcode invullen en er verschijnt een overzicht van wijkagenten met hun werkgebied. Vul het formulier in en het gaat naar de mailbox van betreffende agent: 'Wij doen echt ons uiterste best om zo spoedig mogelijk te antwoorden' aldus Peter van Essen.

Meer berichten