Logo vierklank.nl

De Maatschappij van Weldadigheid

In de nieuwe editie van De Biltse Grift (tijdschrift van Biltse Historische Kring) besteedt Lies Haan aandacht aan het tweehonderd jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid, een negentiende-eeuws beschavingsoffensief, waarbij zij stil staat bij de connectie met de gemeente De Bilt.

'Je moet niet alles geloven wat men vertelt', vindt Korine Hazelzet in haar tweede deel over het negatieve beeld van de elite in de Biltse geschiedschrijving met daarin o.a. een liefdegeschiedenis en het verhaal van gloeiende munten. Wim Krommenhoek start een serie columns met zijn reis langs de vele beelden die onze gemeente rijk is. Abe Postma neemt de lezer mee terug naar ruim 11.000 jaar v.Chr. waarin de eerste bewoners op Biltse gronden leefden. In zijn column 'Toen en Nu' belicht hij de rotonde bij de Melkweg. Tenslotte blikt Henri L'Honoré Naber terug op de befaamde Salamanderkachel.

Verkrijgbaar
Het decembernummer van De Biltse Grift is vanaf eind november in Bilthoven verkrijgbaar bij De Bilthovense Boekhandel en Bruna, beide aan de Julianalaan. In De Bilt bij Boekhandel Bouwman en The Readshop, beide aan de Hessenweg en in Groenekan bij de firma van der Neut aan de Groenekanseweg.

Meer berichten