Logo vierklank.nl
Burgemeester Sjoerd Potters wordt tijdens de opnames 'opgebracht'.
Burgemeester Sjoerd Potters wordt tijdens de opnames 'opgebracht'.
Kunst & Cultuur

Filmpremière in Het Lichtruim

'Het geheime wapen van Nederland'; dat is de titel van een korte film, die door 11 leden van de filmclub van Aeres (voorheen Groenhorst) is gemaakt over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De repetities waren deels onder leiding van Timon Blok uit Groenekan (van Theater in het Groen) en in juni jl. is de film op locatie opgenomen.

door Henk van de Bunt

In ons directe landschap bevinden zich vele forten en bunkers. Waarom die er zijn en het verhaal erachter laten de leerlingen in een zelfgemaakte korte film aan hun medeleerlingen zien. Het script voor de film is door de leerlingen en leden van de filmclub zelf bedacht en speelt zich af in de jaren voor de 2e wereldoorlog.

Korte film
Monique Neppelenbroek van Aeres vertelde eerder: 'De twee Historische verenigingen in De Bilt hebben alle scholen uitgenodigd om een korte film te maken over een stuk plaatselijke of regionale historie met de bedoeling de jeugd meer te betrekken bij de geschiedenis. Als enige school in De Bilt heeft Aeres dat opgepakt. Wat enorm leuk is in dit project, is dat burgemeester Sjoerd Potters een rol speelt in de film. Daar zijn we best trots op en er is een mooie rol voor hem bedacht. We hebben ook veel hulp gehad; Sanne van de Zee heeft gefilmd en we hebben hulp gehad bij regie, montage en medewerking op de filmlocatie'.

Première
De première is op vrijdag 23 november om 12.30 uur voor de leerlingen van leerjaar 1 en om 13.30 uur voor de leerlingen van leerjaar 2 en vindt plaats in theater Het Lichtruim in Bilthoven. Arti Lammert en Monique Neppelenbroek (organisatie filmclub Aeres VMBO Maartensdijk): 'Als vmbo-school zijn we heel trots op de door de leerlingen zelf geschreven en - gemonteerde filmproducties. Onze leerlingen komen niet vaak in aanraking met film of theater en daardoor is een officiële première extra leuk'.

Meer berichten