Logo vierklank.nl
Karolina Owczarek hoopt dat veel kleding weer een goede bestemming krijgt.
Karolina Owczarek hoopt dat veel kleding weer een goede bestemming krijgt.
Algemeen

Een tweede leven voor kleertjes

Is uw kind uit zijn of haar kleding gegroeid? Of hebben zij genoeg van hun oude speelgoed? Dan heeft Krijg de Kleertjes dé oplossing. Lever oud speelgoed of kleding in en neem een 'nieuw' pakket mee naar huis. Gewoon ruilen dus.

door Walter Eijndhoven

Het begon allemaal in Bunnik met een duurzaamheidsinitiatief. Waarom kleding weggooien als andere ouders nog gebruik kunnen maken van tweedehands kleding voor hun kind? Het initiatief werd in het hele land opgepakt en inmiddels telt Nederland vele ruilpunten. Ook in Bilthoven kunnen ouders nu oud speelgoed en kleding inruilen en eventueel een ander pakket meenemen.

Karolina
'Elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur kunnen ouders hier terecht, om kleding of speelgoed van hun kinderen in te ruilen voor een ander pakket', vertelt Karolina , initiatiefneemster van het ruilpunt in Bilthoven. 'Wij zijn nu ook bezig met een nieuw project, namelijk een mini-bibliotheek. Dus als iemand nog boeken heeft en daar vanaf wil, is hij hier van harte welkom.

Online
Via de website van Krijg de Kleertjes kan kleding en dergelijke ook via internet worden geruild. Hoe het werkt? Word eerst gratis lid, bepaal daarna wat in een pakket kan worden gegeven, zet het pakket online via 'maak een pakket kleertjes' of 'maak een pakket speelgoed'. Via een e-mail krijgt de gever te horen wanneer zijn/haar pakket is gekozen en stuurt het pakket naar de ontvanger. De ontvanger betaalt de verzendkosten. Natuurlijk kan een geïnteresseerde ook kiezen uit een groot aanbod aan kleding en speelgoed. Op deze manier kan veel worden geruild: niet alleen kleding en speelgoed, maar ook boeken, cd's, aankleding voor de (kinder)kamer, maxi-cosi's, boxen en nog veel meer.

Karolina: 'De officiële opening vindt plaats op dinsdag 18 december, maar wij zijn nu al iedere zaterdag geopend, van 10.00-12.00 uur, aan de Kometenlaan 39a in Bilthoven'. Voor meer informatie over 'Krijg de Kleertjes': www.krijgdekleertjes.nl

Meer berichten