Het terrein van 't Vaarderhoogt is ingewisseld voor een prachtig, nostalgisch winkeldorp.
Het terrein van 't Vaarderhoogt is ingewisseld voor een prachtig, nostalgisch winkeldorp.

Warme Witte Winter Weken

Algemeen Kerst

Van zaterdag 17 november tot en met zondag 23 december is het enorme terrein van 't Vaarderhoogt uitgeruimd om plaats te maken voor een prachtig, nostalgisch winkeldorp in Anton Pieck stijl. Compleet met plein, kerk, fontein, molen en rijen bontgekleurde winkeltjes.

In de winkeltjes wordt een grote variatie aan allerhande koopwaar aangeboden. Om de 3 à 4 dagen zijn er steeds nieuwe winkeliers. Henk de houthakker is er bij wie kinderen boven het korfvuur zelf broodjes mogen bakken. In de knutselhut van Henk kunnen zij zich lekker creatief uitleven. Er zijn op verschillende dagen nog meer plekken waar kinderen lekker bezig kunnen zijn met schilderen, knippen, plakken, rijgen en zelfs kaarsen maken.

Stal
Eén van de grote trekpleisters is de levende kerststal. Al tientallenjaren uitgeroepen tot de mooiste van Midden-Nederland. Het bouwwerk is van zichzelf al prachtig en de levende dieren er in werken als een magneet op jong en oud; met name het kleine knuffel-vee. Kinderen mogen de beestjes vasthouden en aaien, onder het toeziend oog van stalmeester Roel en zijn assistenten.

Artiesten
Alle vrijdagen zijn er van 17.00 tot 19.00 uur stamppottenbuffetten (kijk op de website of er nog plek is) met aansluitend de feeërieke lichtjesavonden waarbij het hele dorp prachtig is verlicht. Op het Smulplein zijn er tot 21.00 uur optredens en blijven de eettentjes open. Op het Smulplein is ook het theaterpodium waarop artiesten, koren en bands optreden. Op www.warmewittewinterweken.nl staat een agenda met de vermelding van alle artiesten en andere bijzondere activiteiten.

Kerstshow
Naast het dorp vindt u in de overdekte kassen van 't Vaarderhoogt een zeer uitgebreide fonkelende kerstshow, boordevol prachtige decors en duizenden kerstartikelen De Warme Witte Winter Weken aan de Dorresteinweg 72b te Soest is elke dag open; vrijdag tot 21.00 uur.