Vol aandacht luisteren de leerlingen naar het spannende verhaal dat door wethouder Madeleine Bakker op boeiende toon wordt voorgelezen.
Vol aandacht luisteren de leerlingen naar het spannende verhaal dat door wethouder Madeleine Bakker op boeiende toon wordt voorgelezen.

Wethouder Madeleine Bakker leest voor

Algemeen

door Kees Diepeveen

De leerlingen van obs WereldKidz Kievit in Maartensdijk hadden woensdag 10 oktober een bijzondere gast op school. Wethouder Madeleine Bakker (onderwijs) kwam in het kader van de Kinderboekenweek op school voorlezen. Zij deed dit uit het boek Lampje van Annet Schaap. Dit boek is pas geleden bekroond met de Gouden Griffel op het Kinderboekenbal 2018.

De wethouder zat in de hal van de school op een prachtige voorleesstoel met alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 om haar heen. Zij wist de kinderen zeer te boeien en had alle aandacht door op spannende toon de eerste bladzijden uit het boek voor te lezen.

Aandacht
Interim Schoolleider Rosalie Alfons licht toe dat er op school de hele week aandacht is geweest voor de Kinderboekenweek. 'Lezen is immers een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Onze focus ligt vooral op leesplezier om van daaruit de kinderen te stimuleren om meer te lezen. Want lezen komt schrijven en ook rekenen ten goede. Daarom zijn we hier in alle groepen gedurende de Kinderboekenweek mee bezig geweest'. Zo is er elke dag aandacht besteed aan het lezen. Rosalie Alfons: 'We hebben de Kinderboekenweek geopend met een voorleesontbijt. Alle kinderen kwamen in hun pyjama en met lege buikjes naar school. Daar hebben ze ontbeten in hun klas en geluisterd naar het prachtige voorleesverhaal van oma Liesje, de oma van leerling uit groep 8. Donderdag is de Kinderboekenweek afgesloten met een voorleesestafette door de hele school. Ouders lazen groepjes kinderen voor terwijl er ondertussen warme chocolademelk werd geserveerd aan de kinderen. Dit om een echt knus leesgevoel te creëren. Op deze manier proberen we het leesplezier bij de kinderen te vergroten'. De leerlingen hebben veel plezier beleefd aan deze Kinderboekenweek'.