Logo vierklank.nl
Belangstellenden genieten van de Cello Company.
Belangstellenden genieten van de Cello Company.

Koffieconcert in Huize Gaudeamus

Afgelopen zondag was de huiskamer van Huize Gaudeamus weer goed gevuld. De toehoorders kwamen voor de Cello Company. Het repertoire van dit trio jonge musici bestond uit stukken en bewerkingen van Bach tot moderne componisten als Louis Andriessen.

De cellisten hebben (een deel van) hun opleiding in Nederland gehad. De Sonate no. 1 van Bach werd gespeeld in een mooie harmonie tussen de cellisten, met veel gevoel voor details. Daarna speelde Maya Fridman enkele cello-solostukken van minder bekende componisten als O. Golijov, M. Gordon en de al genoemde L. Andriessen. Van hem speelde zij 'La Voce', waarin haar zang door haar eigen cello werd begeleid. Van M. Gordon liet zij 'Light is Calling' horen met een bijzondere intensiteit in een tempo lentissimo. Het volledige trio speelde als afsluiting een suite van de moderne componist Maxim Shalygin (1985).  Deze suite heeft als ondertitel de naam: Hommage to Alfred Schnittke. Hierin was weer goed te horen hoe bijzonder dit jonge trio elkaar aanvoelt en aanvult. (Frans Poot)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>