Dos voert een spannende strijd in Ruinerwold

Met gelijkspel naar koppositie

DOS speelde in Ruinerwold een moeizame wedstrijd, had de winst binnen handbereik, verloor in de slotseconden een punt, maar eindigde wel weer de dag als mede-koploper.

KIOS kwam op de eigen accommodatie goed uit de startblokken, waar DOS even op gang moest komen. Halverwege de eerste helft was de opgelopen 5-2 achterstand met 6-6 al weer gelijkgetrokken. Wie dacht dat DOS de wedstrijd naar zich toe zou trekken kwam bedrogen uit. Dit kwam enerzijds doordat de ploeg niet haar beste wedstrijd speelde maar ook door dat de tegenstander er heel veel energie in stak en een hoog schotpercentage haalde. Daar lag ook het grote verschil met DOS, dat weliswaar veel meer kansen creëerde, maar minder zuiver in de afronding was.

Spannend
De tweede helft boog DOS snel de 11-10 achterstand bij rust om in een 11-12 voorsprong. Bij 12-14 leek DOS een eerste beslissing in de wedstrijd te forceren, maar KIOS kon toch gelijk komen. Vanaf dat moment ontspon zich een spannende strijd richting het einde van de wedstrijd, waarbij DOS steeds als eerste scoorde, maar KIOS telkens wist aan te haken. Enkele minuten voor tijd dacht DOS bij 17-18 de overwinning binnen te hebben, maar lukte het niet de bal in het aanvalsvak te houden. KIOS scoorde een halve minuut voor tijd de gelijkmaker, waarna het laatste schot van DOS helaas geen doel meer trof. Teleurstelling alom over het puntverlies, maar gezien het wedstrijdbeeld was een puntendeling terecht. DOS moet de komende week investeren in een betere teamprestatie met een hoger rendement in de afronding. Aanstaande zaterdag ontvangt DOS medekoploper en dé titelkandidaat Unitas. In Westbroek begint de wedstrijd om 15.30 uur.