De F1 van DOS was het team van de week.

DOS stijgt door winst naar derde plek

DOS kende een flitsende start in de wedstrijd tegen De Meervogels. Binnen enkele minuten pakte de thuisploeg een 4-0 voorsprong, maar het lukte niet om deze voorsprong vast te houden, want het was De Meervogels dat viermaal op rij scoorde.

Het was voor rust het enige moment dat De Meervogels langszij kwam. DOS pakte weer het initiatief en een twee-punten- voorsprong. De Westbroekers probeerden het verschil groter te maken, maar dat lukte niet direct. De Meervogels is de minst gepasseerde ploeg in de poule en gaf verdedigend veel druk. Richting het rustsignaal lukte het DOS toch de voorsprong te vergroten naar een 16-12 tussenstand.

Minder doelpunten
De tweede helft was DOS minder op schot. Er werden nog wel voldoende kansen gecreëerd maar de afronding was net iets minder. Net zoals in de eerste helft wist De Meervogels een vier punten achterstand weg te werken. Bij 16-16 voorkwam DOS dat de gasten voor de eerste maal in de wedstrijd op voorsprong zouden komen. DOS bleef steeds als eerste scoren maar kon de voorsprong niet verder dan twee doelpunten uitbreiden. Zo ook bij 22-20 enkele minuten voor tijd. Het lukte het aanvalsvak niet ondanks veel goede schoten om te scoren. Eerst scoorde De Meervogels 22-21 en de spanning steeg verder in de sporthal. Met nog precies een minuut te spelen scoorde De Meervogels de gelijkmaker. Het was Tim Nap die in de volgende aanval van afstand zijn negende doelpunt van de avond liet noteren en daarmee de 23-22 overwinning binnen sleepte.

De Meervogels stond voor aanvang van de wedstrijd net boven DOS op de ranglijst op een derde plek. DOS wisselt hierdoor stuivertje met De Meervogels op de ranglijst en staat nu op een mooie derde plaats. Aankomende zaterdag speelt DOS weer thuis. De wedstrijd tegen ZKV uit Zaanstad begint om 20.35 uur in De Vierstee.