Bij DOS stond Linda Nap na een afwezigheid van vier weken vanwege een blessure weer in de basis.

DOS verdedigend onder de maat

In de fraaie sporthal in Scheveningen streed DOS in een rechtstreeks duel met KVS/Maritiem om de tweede plaats. KVS maakte er een echt duel van met veel fysieke power. DOS liet dit veelal te gelaten over zich heen komen. Een echt duel was het eigenlijk alleen de eerste helft.

Vorige week nam DOS direct vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Zaterdag lukte dit niet en kwam KVS overtuigend uit de startblokken. DOS verdedigde opnieuw erg slordig. De communicatie onderling was onvoldoende en er werd te weinig druk in de korfzone gegeven. DOS had hierbij ook veel moeite om de sterkste schutter van de thuisploeg uit te schakelen. Van de andere kant lukte het KVS niet om schutter Robin de Rooij uit te schakelen, die opnieuw negenmaal doel trof. Verschil was dat bij KVS er veel meer spelers waren in deze wedstrijd die met meerdere doelpunten flink mee-scoorden. Het tempo in de Westbroekse aanval lag daarbij vaak te laag waardoor het aanvalspel te voorspelbaar oogde. Toch ging het de eerste helft gelijk op tot 9-9. De laatste minuten richting het rustsignaal scoorde alleen nog KVS. Met vier doelpunten op rij gingen zij met een goed gevoel rusten.

Bij de 13-9 ruststand lag de wedstrijd halverwege nog gewoon open. Alleen kwam DOS niet goed uit de kleedkamers want binnen tien minuten was de wedstrijd beslist. KVS liep uit naar een 19-11 tussenstand. DOS bleef het in het laatste deel van de wedstrijd nog wel proberen en scoorde zelf nog elf maal. KVS scoorde er nog dertien, wat leidde tot een 31-22 nederlaag. DOS zakt hierdoor naar een vierde plek op de ranglijst.

De tweede helft van de zaalcompetitie hervat DOS op zaterdag 6 januari de wedstrijdenreeks met een thuisduel tegen nummer drie De Meervogels om 19.35 uur in De Vierstee.