FC De Bilt 2 levert topprestatie

Vier jaar geleden kwam het tweede team van FC De Bilt nog uit in de reserve 4e klasse. Daarna volgden drie jaren achtereen met kampioenschappen en het afgelopen jaar kwam dit team uit in de reserve 1e klasse; een zware competitie met o.a. IJsselmeervogels 2.

Een kampioenschap zat er dit jaar niet in, maar wel een periodetitel en dus recht op nacompetitie. Op het moment dat het eerste team van FC De Bilt de nacompetitie verknoeide, pakte het tweede de draad op en plaatste zich voor de finale tegen FC Breukelen 2. De uitwedstrijd in Breukelen werd op 3 juni met 2-3 gewonnen en op 10 juni werd de beslissende wedstrijd in De Bilt gespeeld. De Biltse spelers hadden rouwbanden om vanwege het overlijden van Ron Sluijk, de vader van twee spelers uit de Biltse selectie: Kenny en Wesley.

Eerste helft
De eerste helft kenmerkte zich door nerveus spel van twee kanten. FC De Bilt stond met één doelpunt voor en wilde geen risico lopen, maar bleef gelukkig wel voetballen. FC Breukelen wilde niet te snel alles of niets gaan spelen en wachtte de kansen af. Vlak voor rust verzorgde FC De Bilt een prima aanval, die op het laatste moment werd afgeslagen. Uit de counter kwam een aanvaller van Breukelen dicht bij het strafschopgebied, waar een Biltse verdediger hem onreglementair tegenhield. De scheidsrechter bestrafte deze overtreding en Breukelen kon aanleggen voor een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel. De bal werd uitstekend genomen en de 0-1 verscheen op het scorebord. Per saldo stonden de twee ploegen bij de rust dus gelijk (3-3).

Mooi
Na de rust golfde het spel over en weer en het was wachten op een goal van FC De Bilt. En die viel al in de 53e minuut. Een uitstekende corner werd stevig binnen gewerkt door Jonas. In de 64e minuut viel de beslissing. Uit een aanval over een heleboel schijven, kwam Robert-Jan in scoringspositie en hij rondde de kans perfect af. Na een laatste drinkpauze zette Breukelen nog alles op alles, maar de Biltse verdediging stond als een huis en Breukelen kreeg alleen enkele kleine kansen. Een kwartier voor tijd werd Wesley onder luid applaus gewisseld en betrad zijn broer Kenny het veld; een mooi eerbetoon aan de broers in deze moeilijke tijd.