Wan- en topprestatie

Zowel het eerste als het tweede elftal van FC De Bilt behaalden dit seizoen een periodetitel en dus konden beide teams aan de bak in de nacompetitie voor promotie. Het eerste ging de strijd aan met BOL (Broek op Langedijk) en het tweede trof het Scherpenzeelse Valleivogels.

Dinsdagavond 23 mei speelden beide elftallen thuis. Het eerste speelde onder de arbitrale leiding van good old Roelof Luinge. BOL was duidelijk de betere ploeg, maar het vergat te scoren. In de tweede helft kon FC De Bilt twee keer profiteren door vanuit een counter toch een goed resultaat te pakken. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Vincent van Bueren en het tweede werd vlak voor tijd door Sander van den Berg gescoord. Ondanks het slechte spel wel een mooie uitgangspositie voor de uitwedstrijd.

Ondertussen speelde FC De Bilt 2 een uitstekende wedstrijd; aantrekkelijk en het gehele team streed voor een goed resultaat. De verdediging stond als een huis, het middenveld werkte hard en de aanvallers zorgden voor veel gevaar. Tim Elders was met een hattrick belangrijk voor het uiteindelijke resultaat van 4-1.

Zaterdag 27 mei werden de returns gespeeld. In Broek op Langedijk dacht FC De Bilt 1 op basis van de uitgangspositie freewheelend en achterover leunend de eindstreep te kunnen halen. Bij rust stond het echter al 4-0 zonder dat FC De Bilt de tegenstander ook maar een keer een beetje pijn heeft gedaan. In de tweede helft zag je weer wat terug van de ploeg die wel vaker in de tweede helft de schouders eronder zette. BOL bleef de betere ploeg, maar er ontstonden kansen voor De Bilt. Steven van de Berg zorgde voor een tegentreffer, maar verder konden de Biltse bezoekers geen vuist maken, mede doordat BOL slim gebruik maakte van de warrig spelende Biltse verdediging en vervolgens nog twee doelpunten maakte.

In Scherpenzeel liepen de zaken anders. Het werd zelfs 2-0 voor de gastheren; dus per saldo stond FC De Bilt nog maar een doelpunt voor. Dit team herpakte zich wel en speelde in de tweede helft De Valleivogels volledig van de mat en wist zelfs nog met 2-3 te winnen. Een groot compliment voor FC De Bilt 2, dat de laatste jaren drie keer achtereen kampioen wist te worden en nu de finale van de nacompetitie voor promotie naar de reserve hoofdklasse (hoogste niveau van reserveteams) heeft bereikt. Daar ontmoet het team Breukelen-2 dat in een tweestrijd JSV heeft afgetroefd. Op zaterdag 3 juni speelt De Bilt eerst uit en op 10 juni is de finale in De Bilt.