FC De Bilt trekt aan het kortste eind

Op zaterdag 1 oktober troffen FC De Bilt en AMVJ elkaar voor de derde keer binnen enkele maanden. Was AMVJ net iets te sterk voor FC De Bilt in de nacompetitie voor promotie, ook dit keer gaven de mannen uit Amstelveen de Biltse mannen het nakijken.

Bij FC De Bilt ontbraken door blessures en werkverplichtingen diverse spelers, dus het was voor de technische staf een hele puzzel om het eerste en tweede elftal goed samen te stellen. In de eerste helft had AMVJ meer balbezit, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Amstelveen niet. De Biltse verdediging stond goed en mocht het een beetje dreigend worden dan stond Ricardo Pouw zijn mannetje.

Paal
De eerste echte mogelijkheid was voor De Bilt; Tom Karst kapte een verdediger uit en schoot de bal net niet genoeg in de hoek, waardoor de keeper de bal uit het doel kon werken. In de 34e minuut leek het dat Tom in de zestienmeter werd neergelegd en dat de scheidsrechter een strafschop zou geven, maar hij legde de bal op 17 meter. Sam Eerdmans ontfermde zich over de vrije bal en hij schoot prima, maar zijn schot belandde op de paal en zo bleef het tot de rust 0-0. In de 58e minuut scoorde AMVJ de 0-1. Daarna pakte FC De Bilt wel het initiatief en dat resulteerde in een schitterend doelpunt van Tom in de 67e minuut. Ook nu kapte hij zijn tegenstander uit, maar dit keer ging zijn schot buiten bereik van de keeper tegen het net: 1-1. In het laatste kwartier scoorden beide ploegen nog een keer, maar het doelpunt van FC De Bilt werd afgekeurd. De Bilt moet voorlopig genoegen nemen met de laatste plaats.