FC De Bilt boekt zwaarbevochten overwinning

Na de domper van een week eerder, herpakte FC De Bilt zich op 1 april tegen het Amersfoortse CJVV; de ploeg die een week eerder een terechte overwinning boekte op koploper DHSC en kansen ruikt in de derde periode.

FC De Bilt was in het begin enkele keren iets gevaarlijker, maar ook CJVV kwam zo af en toe gevaarlijk voor het Biltse doel. Opbouwend was het wat rommelig, maar omdat beide ploegen niet hun beste wedstrijd speelden, bleef het aardig in evenwicht en dus ook nog wel redelijk spannend. In de 41e minuut ontfutselde Jelle Vliek op het middenveld de bal en hij gaf hem heel slim mee aan Sam Eerdmans die vervolgens een prima pass afgeleverde bij Tom Karst. Tom schot goed op doel, de keeper stopte het schot, en Mike Versloot was er als de kippen bij om in de rebound de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Een minuut later liet de keeper na een Bilts schot de bal weer los en nu was het Tom die de bal rustig in het doel tikte. Volgens de Amersfoortse grensrechter stond hij buitenspel en werd het vlagsignaal door de scheidsrechter overgenomen. Beide ploegen gingen met de 1-0 stand naar de kleedkamers.

Na rust begon FC De Bilt sterk en het leek een kwestie van tijd alvorens de Biltse mannen de wedstrijd zouden beslissen, maar het tweede doelpunt wilde niet vallen. Tegen het einde van de tweede helft werd CJVV sterker. Een nederlaag zou hun kansen in de derde periode flink reduceren, dus dat wilden zij duidelijk niet laten gebeuren. De scheidsrechter trok nog ongeveer 10 minuten blessuretijd bij en in de laatste minuten trok heel CJVV ten strijde, maar de Biltse verdediging stond als een huis; dus de drie punten bleven in De Bilt.

Volgende week gaat FC De Bilt op bezoek bij Veensche Boys.