FC De Bilt en Veensche Boys in evenwicht

Zaterdag 8 april ging FC De Bilt op bezoek bij Veensche Boys. Voor beide ploegen stond er eigenlijk niet zo veel meer op het spel. FC De Bilt heeft een (te) grote achterstand op koploper DHSC, maar heeft middels een periodetitel al recht op de nacompetitie. Veensche Boys heeft de afgelopen weken al afgehaakt in de strijd om de derde periodetitel. Je zou denken aan een gezapig potje voetbal in Nijkerkerveen, maar niets was minder waar: Twee sportieve ploegen vermaakten het publiek.

In de eerste helft was het FC De Bilt dat de klok sloeg, maar helaas stond het vizier van de twee spitsen, Mike Versloot en Tom Karst niet op scherp. Ook de diepgaande middenvelder Bart Kuijpers was niet gelukkig in de afronding. In de loop van de tweede helft kwamen ook de Boys er wat beter in en het spel golfde over en weer.

Met een 0-0 op het scorebord kregen beide ploegen rust. In de tweede helft probeerde Veensche Boys de wedstrijd naar zich toe te trekken en dat leek te lukken, maar de Biltse keeper Jamie Hensen wist met prima keeperswerk zijn doel schoon te houden. In de laatste fase besloot trainer Gerit Plomp om toch voor de winst te gaan en bracht met Sander van den Berg een derde spits in de Biltse gelederen. Het was diezelfde Sander die in de 86e minuut de bal panklaar legde voor Tom die de 0-1 scoorde 0-1. De Biltse formatie stond na de aftrap van de Nijkerkers niet scherp en in een handomdraai werd de uiteindelijke eindstand 1-1 bereikt.

DHSC wist eenvoudig te winnen van Nieuwland en daardoor is hun voorsprong inmiddels negen punten met nog vier wedstrijden te gaan. FC De Bilt doet er goed aan om de resterende vier wedstrijden te gebruiken om zich voor te bereiden op de nacompetitie.