Erik de Rie is een dromer.
Erik de Rie is een dromer.

Volwassen bestaat niet

Algemeen Kunst & Cultuur

door Henk van de Bunt

Op vrijdag 9 juni om 16.00 uur is de presentatie van de gedichtenbundel 'Volwassen bestaat niet' in De Bilt bij Boekhandel Bouwman aan de Hessenweg. Het eerste exemplaar zal aan Hans Mieras, wethouder van kunst en cultuur, worden uitgereikt. Auteur Erik de Rie (De Bilt) leest dan enkele gedichten en vertelt iets over zijn gedachten en dromen bij deze zeer persoonlijke bundel.

Erik de Rie (1957) is in Apeldoorn geboren en opgegroeid: 'Op school en thuis was iedereen het erover eens: een dromer die moest leren een realist te zijn om volwassen te kunnen worden. Ik wilde fotograaf zijn, maar werd in plaats daarvan gerechtsdeurwaarder om dat dertig jaar te blijven, waarna ik mij uiteindelijk weer heb 'terug-veranderd' naar een dromer met een wens voor een wereld waarin ieder mens zich in zijn of haar weerloze schoonheid kan laten zien en niemand daarin wordt afgewezen of achtergelaten.

Over de bundel
De Rie vervolgt: 'De gedichten in deze debuutbundel bewegen zich tussen kwetsbaarheid en strijdbaarheid. Vanaf jeugdherinneringen van een verlegen en faalangstig kind en zijn melancholieke natuur, naar het verzet tegen hypocrisie, wreedheid en intolerantie. Maar ook zoeken naar schoonheid en geluk en blijven vasthouden aan de dingen waar ik van houd. Uiteindelijk daar uitkomend, waar alles zich oplost: bij de onvoorwaardelijke liefde en de aanvaarding van het onvermijdelijke'.

Liliane Fonds
De opbrengst van het boek laat de auteur ten goede komen aan het Liliane Fonds: een fonds dat bijdraagt aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.