TZ verliest wedstrijd om 'des keizers baard'

In de laatste speelronde speelde TZ tegen NIC. In de uitwedstrijd in Groningen had TZ nog gewonnen. Sindsdien had NIC een prima zaalseizoen gedraaid, met het bereiken van de play-off's. Tijdens de tweede helft van de veldcompetitie wonnen ze op één wedstrijd na alle wedstrijden.

In de eerste helft bleek de uitploeg het beste met de omstandigheden om te kunnen gaan. NIC haalde een prima rendement uit de kansen die het creëerde. De druk die TZ gaf was onvoldoende om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Voor de rust verbeterde het spel van TZ iets waardoor er uiteindelijk met 12 - 16 werd gerust.

In de tweede helft kende TZ een echte opleving van 15 - 20. Met vier doelpunten op rij was het weer een echte wedstrijd geworden. Op dat moment lukte het echter niet om de gelijkmaker te produceren. NIC scoorde tegen en daarmee was het verzet van TZ gebroken. Bij 22 - 26 floot de scheidsrechter de wedstrijd en het seizoen af.

Volgend jaar kan TZ zich op gaan maken voor zowel Hoofklasse op het veld als in de zaal. TZ 2 handhaafde zich afgelopen zaterdag in de reserve Overgangsklasse. De selectie kan daardoor terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. Het is daardoor ook mooi om te melden dat de selectie vrijwel intact zal blijven voor volgend seizoen. Afgelopen zaterdag werd er alleen afscheid genomen van de trainer van TZ 2 Arjen van Ginkel. De clubman heeft er wederom een mooie succesvolle periode opzitten.