DOS wint ook laatste zaalwedstrijd

Korfbalvereniging DOS uit Westbroek speelde zaterdag haar laatste zaalwedstrijd in Enschede. In deze wedstrijd stond er niets meer op het spel, want DOS was twee weken geleden al kampioen geworden en tegenstander Rigtersbleek staat in de middenmoot.

Op deze dag van afstuiting van het succesvolle zaalseizoen, kon coach Steven Brink niet beschikken over Eline Geurtsen. Zij werd vervangen door Marjolein van Zijtveld. In de sportieve wedstrijd ging het spel voor rust op en neer. Net voor rust pakte DOS met twee snelle doelpunten een 12-14 voorsprong. Na de rust was de tegenstand van de thuisploeg gebroken en wist zij nog maar driemaal de korf te vinden. DOS speelde eenvoudig naar een ruimte 15-23 overwinning en werd mede hierdoor de meest scorende ploeg op het eerste klasse niveau. Volgend seizoen mogen de Westbroekers een trede hoger aantreden; voor het eerst in de clubhistorie.

Na enkele trainingen en oefenwedstrijden ontvangt DOS op zaterdag 1 april Antilopen uit Leusden bij de hervatting van de veldcompetitie. De aanvang van die wedstrijd in Westbroek is om 15.30 uur.