Strijd met Viko eindigt in remise

Algemeen Sport

Zaterdag 7 januari stond de eerste competitiewedstrijd van 2017 op het programma. Nova ging voor het rechtstreekse duel om de koppositie op bezoek bij medekoploper Viko in Vianen.

Beide ploegen hadden de volle buit gepakt uit de eerste zes wedstrijden. Het bleek een gelijkwaardige en vooral zeer spannende strijd. De eerste helft was voor Viko, de tweede helft voor Nova. Een remise aan het einde van deze (achtbaan)rit was zodoende een juiste afspiegeling van hetgeen zich op het veld afspeelde: 17-17. Nova incasseerde daarmee het eerste verliespunt dit seizoen.

In het (met veel publiek uit De Bilt) goed gevulde sportcomplex Helsdingen opende Viko de score vanaf de strafworpstip. Kort daarna kon Nova de eerste score noteren. Jaco Schippers, terug in de basis, schoot van afstand raak: 1-1. Viko ging, zoals vooraf verwacht, met veel energie van start. Na de eerste vakwissel schoot de thuisclub twee keer raak van afstand: 3-1. Viko haalde het tempo uit de Nova aanvallen en daar ging de Biltse formatie niet goed mee om. Te vaak werd er ongeduldig naar het eerste schot gezocht of werd herhaaldelijk de tweede of zelfs derde steun ingespeeld. Viko kon zich zodoende goed instellen op de statische eindsituaties. Via 4-4 en 5-5 bleef Viko in deze fase continu aan de goede kant van de score en liep uit naar een magere 7-5 ruststand.

Arsenaal
Nova wist dat deze tweede helft meer van de ploeg zou vragen dan eerder dit seizoen gevraagd. Het was boeiend gevecht, waarbij geknokt moest worden voor alle duels. Iets dat bij Viko standaard in het arsenaal zit, waar Nova doorgaans leunt op het attractieve korfbalspel. Vanaf de start in de tweede helft vertoonde Nova beter veldspel, waarbij met meer geduld ook langer aangevallen kon worden. Nova liep daardoor langzaam in en haakte definitief aan bij 10-10. Anderhalve minuut voor tijd dacht Nova uit een strafworp de volle buit te kunnen pakken. Dit gebeurde echter niet, waarmee de 17-17 eindstand een terechte afspiegeling was van deze spannende strijd, die aan het einde van het zaalseizoen mogelijk een even zo spannend vervolg gaat krijgen. Beide ploegen treffen elkaar immers nog in De Bilt in de allerlaatste speelronde.
Zaterdag 14 januari gaat de Nova-selectie voor de eerste returnwedstrijd op bezoek bij DKOD in Renkum. Aanvang om 19.30 uur.