Nova start zaalseizoen met overwinning

Na een voorbereiding, met daarin drie oefenwedstrijden, kon afgelopen zaterdag eindelijk weer competitief gespeeld worden. In de eigen hal trad Nova voor de seizoenouverture van de zaalcompetitie aan tegen het Gelderse DKOD (De Korf Ons Doel).

De ploeg uit Heelsum/Renkum bleek een taaie opponent voor het in de 2e klasse teruggekeerde Nova.Na een moeizame eerste helft, stelde de Biltse formatie na de pauze orde op zaken: 21-14.

Nova startte de wedstrijd in de vertrouwde basisformatie. DKOD opende binnen een minuut de score uit een doorloopbal. Nova antwoordde een minuut later met de eerste score: 1-1. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Nova het vizier niet direct op scherp had staan. Meerdere opgelegde kansen leken in de eerste helft niet door de korf te mogen vallen. Daardoor kon DKOD steeds een puntje op voorsprong komen. Een kleine tien minuten voor de rust noteerde DKOD ook nog de 4-6. Met twee afstandsschoten herstelde Nova kort voor de rust de opgelopen schade. Ruststand: 6-6.

Afronding
In de tweede helft was het enige doel om de afronding op niveau te krijgen. Met drie scores in de eerste vijf minuten (9-6) leek Nova op de goede weg, maar kon het DKOD niet definitief van zich af schudden. De bezoekers knokte zich, af en toe met enig fortuin, terug tot 10-9. Op 12-10 werd voor het eerst een gat geslagen en direct definitief de wedstrijd beslist. Michelle Reus was hiervoor verantwoordelijk met twee verre afstandsschoten: 14-10. Nova kroop daarna scorend uit haar schulp en speelde zich naar een verdiende 21-14 winst.

Focus
Coach Wouter van Brenk na afloop: 'Voor het eerst dit seizoen gingen wij niet met een voorsprong de rust in. Dan is het vooral interessant om te zien hoe de spelers hier mentaal mee omgaan. We bleven rustig en hielden focus op de inhoud. In dat geval komt er vroeg of laat altijd een moment waarop onze kwaliteiten zich vertalen in scores'. Volgende week reist de Nova-selectie af naar Deventer, om aan te treden tegen Devinco. Aanvang 19.50 uur.