Ook dit jaar was het terrein van FC De Bilt weer decor voor de Biltse Schoolsportdagen.
Ook dit jaar was het terrein van FC De Bilt weer decor voor de Biltse Schoolsportdagen.

Schoolsportdagen basisscholen weer groot succes

Algemeen Sport

Vorige week vonden op Sportpark Weltevreden te de Bilt weer de jaarlijkse schoolsportdagen plaats voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van 12 basisscholen uit onze gemeente; ook nu weer georganiseerd door de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van Stichting Delta.

Zo'n 1200 kinderen kwamen uit op 5 atletiekonderdelen, speelden een aantal slagbal of T-balwedstrijden en kregen allen een rugby-clinic aangeboden door de Bilthovense Rugbyclub SRFC. Rugby was nieuw dit jaar en viel zeker in de smaak. Na een uur rugby ontving elke leerling een rugbybal. Elke dag werd afgesloten met een estafette tussen de snelste lopers van de 60 meter en de winnende school mocht op de laatste dag terugkomen voor de grote estafettefinale om de van Ewijck van de Bilt-beker; elk jaar een groot spektakelstuk met honderden toeschouwers langs de baan.

Winnaars
De winnaars waren dit jaar bij de meisjes de Theresiameisjes; 2e de Regenboogschool en 3e de Julianaschool. Bij de jongens won de Van Dijckschool voor de Rietakker en de Julianaschool. Mede dankzij het prima sportweer kon wederom gesproken worden van leuke en sportief verlopen sportdagen.         (Paul van den Brink)