Sportdagen voor de basisscholen de Bilt

Algemeen Sport

Op 16, 18 en 19 mei vinden weer de traditionele sportdagen plaats voor zo'n 1150 leerlingenuit de groepen 6,7 en 8 van bijna alle basisscholen uit onze gemeente op sportpark Weltevreden te de Bilt.

Vanaf 8.30 uur gaan de kinderen zich bezighouden met atletiek, slagbal, T-ball en rugby.Dit laatste is nieuw dit jaar. Rugby vereniging SRFC is met een aantal trainers aanwezig om de kinderen de eerste kneepjes van de rugbysport bij te brengen. Elke dag wordt zo rond 14.30 uur afgesloten met de 60 meter estafette tussen de scholen die op die dag aanwezig zijn. De winnaars plaatsen zich voor de van Ewijck van de Bilt estafettefinale op vrijdagmiddag 19 mei. Dit is altijd een grote happening. Deze finale begint rond 14.45 uur.

Op dinsdag nemen de volgende scholen deel: Groen van Prinstererschool, van Dijckschool, de Michaël- en de Regenboogschool. Op donderdag: De Juliana-, de Montessori- en de Theresiaschool en het Zonnewiel. Op vrijdag: wederom de Julianaschool, De Rietakker, de Patio-, de Nijepoort- en de Martin Luther Kingschool. Publiek is natuurlijk van harte welkom op deze sportieve dagen die georganiseerd worden door de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van Stichting Delta.         (Paul van den Brink)