Logo vierklank.nl
Aftrap van de feestelijke mijlpaal met het lustrumlied.
Aftrap van de feestelijke mijlpaal met het lustrumlied.
Jeugd

Van Dijckschool 100 jaar

Dit jaar bestaat de Van Dijckschool in Bilthoven 100 jaar. De aftrap van deze feestelijke mijlpaal vond afgelopen woensdag plaats. Met een film en een lustrumlied werd het lustrumthema onthuld: Van Dijks Gouden Eeuw. Ook maakten leerlingen kunstwerken ter versiering van de school.

Het lustrumjaar eindigt in oktober 2017 met tal van activiteiten in kader van het thema, zoals creatieve workshops, sporten, gastcolleges van oud-leerlingen en muziek maken. De week van 9 tot en met 13 oktober is de afsluitende week van het jubileum. In die week draagt het dorp Bilthoven ook 100 jaar zijn naam.

Reunie
Bij een lustrum hoort ook een reünie. Op 7 oktober is er een reünistendag voor oud-leerlingen en -leerkrachten, maar ook voor anderen die de Van Dijckschool een warm hart toedragen. Aanmelden hiervoor kan via de website van de school: www.vandijckschoolbilthoven.nl.

Geschiedenis
De Van Dijckschool is 1917 in opgericht als eerste school in Bilthoven. Destijds heette Bilthoven nog De Bilt - Station. Voor de komst van de school liepen kinderen 3 kilometer naar De Bilt om naar de basisschool te gaan. Pikant detail: op de school zelf staat: anno 1916 openbare school voor uitgebreid L.O. De plannen om er een M.U.L.O. te stichten gingen echter niet door en in 1917 werd het een openbare lagere school. Sinds 2016 valt de school onder Stichting Delta en waait er een positieve wind door de school. Directeur Rob van Maanen kijkt dan ook met groot vertrouwen de toekomst tegemoet: 'Nog eens honderd jaar Van Dijckschool gaat zeker lukken.'     (Ruth Kröner)

Meer berichten