Leerlingen van groep 7/8 tonen trots hun bijdrage.
Leerlingen van groep 7/8 tonen trots hun bijdrage.

Ruim 1850 euro voor het goede doel

Algemeen Algemeen

Enkele weken voor de meivakantie besloot basisschool 't Kompas in Westbroek als school om in iedere klas actie te voeren voor de mensen in Afrika, in verband met de hongersnood die daar was uitgebroken.

In groep 7/8 kregen de kinderen 5 euro die ze moesten zien te vermeerderen. Appeltaart verkopen, auto's wassen, tosti's bakken.....Vorige week moest het geld worden ingeleverd en na het tellen bleek er € 1247,80 te zijn opgehaald. Een reuzebedrag natuurlijk voor een klas van 26 kinderen. Maar toch viel het sommige kinderen een beetje tegen, zoals Jaco en Johanan, die met z'n tweeën al ruim 400 euro ophaalden. Zij hadden eigenlijk wel gehoopt om met de klas 2500 euro op te halen. Wanneer dat zou lukken zou de klas als beloning namelijk een nachtje gaan kamperen.

Schoolkamp
Dit jaar is er geen schoolkamp, omdat dat eens in de twee jaar met groep 7/8 plaats vindt en daarom volgend jaar pas weer op de agenda staat, maar een 'extra' nachtje in tenten op een weiland zagen de kinderen wel zitten. Het streefbedrag is niet gehaald, maar de kinderen hebben natuurlijk wel hun stinkende best gedaan. Dus als het aan de kinderen ligt, komt dat kamp er nog steeds.

Overigens was het niet alleen in groep 7/8 dat er hard werd gewerkt. Ook in de andere groepen deden kinderen ontzettend hun best om zoveel mogelijk geld te verdienen. In de onderbouw werden volop lege flessen verzameld en in groep 5/6 werden er door de kinderen veel klusjes gedaan. In totaal werd er op school een prachtbedrag van 1853,07 euro opgehaald, dat inmiddels is overgemaakt aan het christelijk noodhulpcluster.