Logo vierklank.nl
Groep 7 van De Regenboog levert een mooie bijdrage aan giro 555
Groep 7 van De Regenboog levert een mooie bijdrage aan giro 555 (Foto: Cecile Eurlings)
Algemeen

Basisschool De Regenboog zamelt in voor giro 555

De kinderen van groep zeven van basisschool De Regenboog in De Bilt hebben zich in de aanloop naar het Paasfeest het lot aangetrokken van de kinderen die te lijden hebben van de hongersnood.

door Kees Diepeveen

De Regenboog had als centraal thema voor het Paasfeest gekozen voor: Sta op! Voor wie of wat wil jij opstaan? Voor wie wil jij wat betekenen? Ook als het wat moeite kost! De kinderen van groep 7 wilden daarom geld inzamelen voor giro 555, omdat de dagelijkse beelden op televisie van de hongersnood in Afrika en Jemen enorme indruk op hen hebben gemaakt. De kinderen zijn voortvarend aan de slag gegaan en hebben met elkaar diverse acties georganiseerd. Een van de acties was cupcakes bakken en verkopen.

Daarnaast zijn de kinderen een flesseninzamelactie gestart. Alle leerlingen en ouders werden opgeroepen om flessen op school in te leveren. Deze flessen werden in speciale kratten verzameld die de kinderen elke middag bij de Albert Heijn in De Bilt afleverden. Albert Heijn verdubbelde het bedrag dat aan statiegeld werd ingeleverd. Ook deze afspraken zijn door de kinderen zelf gemaakt.

Maandag 10 april werd het eindbedrag van € 388,75 bekend gemaakt. Tijdens deze bijeenkomst werden de kinderen bedankt en gecomplimenteerd met het resultaat. Ook Albert Heijn De Bilt werd geroemd omdat het bedrijf zo fantastisch op het initiatief van de kinderen is ingesprongen.

Meer berichten