Werkconferentie 'Samen tegen Eenzaamheid'

Algemeen Algemeen

Op steeds meer plaatsen in Nederland vinden gemeente, organisaties en burgers elkaar om samen te werken tegen eenzaamheid. Want samen kunnen we meer bereiken om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. Ook de gemeenteraad in De Bilt vraagt aandacht voor en inzet op dit thema in de vorm van een lokale aanpak.

Daarom een uitnodiging voor een interactieve werkconferentie 'Samen tegen Eenzaamheid' op donderdag 1 juni van 15.00 tot 17.30 uur (inloop vanaf 14.45 uur) in de Mathildezaal van gemeentehuis De Bilt. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar 'Empowerment van Kwetsbare Ouderen' verzorgt een inleiding op het onderwerp. Daarna gaan deelnemers onder leiding van 'Coalitie Erbij' (het nationaal samenwerkingsverband tegen eenzaamheid) op een interactieve manier aan de slag om tot een lokale aanpak tegen eenzaamheid onder ouderen in De Bilt te komen. Een compleet programma ontvangen deelnemers één week voor aanvang.

Aanmelden
Iedereen met betrokkenheid bij of belangstelling voor het thema is van harte welkom; te denken valt aan vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, zorgorganisaties, kerken, buurt/burgerinitiatieven e.a. Aanmelden kan tot 25 mei door naam en contactgegevens te mailen naar Frida Zoonen - van Os (Email: f.zoonen@debilt.nl).