Biltsche Hoek maximaal zestien meter hoog

Algemeen Algemeen

De nieuwbouw van hotel/restaurant De Biltsche Hoek in De Bilt mag wat omwonenden betreft maximaal zestien meter hoog worden en geen meter meer. Zij herinneren de gemeente eraan dat het de gemeente was, die het gebied waar Van der Valk is gevestigd, als bijzonder gebied heeft bestempeld met een belangrijk cultuur-historisch karakter.

Van der Valk wil het huidige hotel/restaurant deels slopen en er nieuwbouw plegen. De nieuwbouw wordt op het hoogste punt 25 meter hoog. Ruim twee keer de hoogte van de huidige bouw. Veel te hoog, vinden de omwonenden. Dat kan best wel wat minder zonder dat Van der Valk daar onder lijdt.

Brief
In een brief hebben de omwonenden hun bezwaren al duidelijk gemaakt. Het is te groot, te massaal, de nieuwbouw zal veel meer verkeer genereren, maar past vooral niet in het cultuur-historische karakter van het gebied. Tijdens informatieavonden werden de omwonenden bijgepraat over de Gebiedsvisie De Bilt-zuid. In de tweede bijeenkomst kwamen daar ook de nieuwbouwplannen bij. Het is nog onduidelijk hoe ver de omwonenden willen gaan om hun bezwaar duidelijk te maken. Forza De Bilt springt voor ze op de bres. Schlamilch: 'De omwonenden voelen zich totaal niet gehoord, ze willen een uitbreiding tot 16 meter hoogte best accepteren, maar 25 meter is gewoon veel te veel. Natuurlijk zijn economische ontwikkelingen toe te juichen, maar op deze plek is de grens gewoon bereikt.'