Logo vierklank.nl
Algemeen

Geluidshinder A27 bij Maartensdijk aanpakken

De politieke beweging Forza De Bilt wil de geluidshinder A27 in Maartensdijk aanpakken. De kernen Groenekan en Hollandsche Rading gaan er na de verbreding op vooruit door extra geluidsmaatregelen, maar in Maartensdijk zijn die niet voorzien.

'In november vorig jaar was ik zelf 's avonds op bezoek in Maartensdijk en schrok me rot van de hoeveelheid geluid van de A27 en dat om 23.00 uur'; aldus gemeenteraadslid Peter Schlamilch, actief bij Forza betrokken. 'Navraag bij Rijkswaterstaat leerde mij dat na de verbreding de meeste Maartensdijkers er niet 'hoorbaar' op vooruit gaan, zoals in de andere kernen wel het geval is. Dat is niet eerlijk'.

Vinden
Schlamilch gaat in de raadsvergadering van maart een motie indienen, welke de gemeente oproept z.s.m. met Provincie en Rijkswaterstaat te overleggen of er toch nog mogelijkheden zijn en waar fondsen evt. te vinden zijn. 'Rijkswaterstaat noemde desgevraagd een richtprijs van 500 euro per vierkante meter geluidsscherm. Dus bij een verlenging van zo'n 200 meter aan de zuidoostzijde kost dat zo'n 3 ton, uitgaande van 3 meter hoogte. Een heel bedrag, maar met goed zoeken best te vinden', veronderstelt Schlamilch. 'Alleen al de Provincie heeft zo'n 400 miljoen euro aan reserves liggen, waarvan zo'n 54 miljoen algemene reserves. Die 3 ton moeten toch te vinden zijn?'

Schlamilch roept iedereen op die ideeën of opmerkingen heeft hierover deze te melden via info@forzadebilt.nl.

Meer berichten