Maatschappelijk diner
Logo vierklank.nl
Bedrijven en maatschappelijke organisaties vinden elkaar aan tafel. (foto Hans Lebbe / HLP Images)
Bedrijven en maatschappelijke organisaties vinden elkaar aan tafel. (foto Hans Lebbe / HLP Images)
Algemeen

Maatschappelijk diner

Samen voor De Bilt organiseerde donderdag 17 november samen met Mens De Bilt het eerste maatschappelijke diner bij Restaurant Hotel van der Valk - de Biltsche Hoek.

Samen voor De Bilt had voor dit diner Biltse bedrijven en Biltse maatschappelijke organisaties uitgenodigd. Zij gingen met elkaar in gesprek over wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Wat de een over heeft is voor de ander wellicht waardevol. Het kan gaan om het inzetten van specifieke kennis. Of om gebruik maken van elkaars faciliteiten zoals een ruimte of materialen. Tijdens het diner was geld vragen taboe.

Matches
Er waren op dit maatschappelijk diner 21 bedrijven en 21 maatschappelijke organisaties aanwezig. Het was een bijzondere samenstelling. Grote bedrijven zoals het KNMI, RIVM, Bilthoven Biologicals en Sweco (voorheen Grontmij) waren aanwezig naast ZZP-ers met hun specifieke kennis. En bedrijven die qua grootte daar tussenin zaten. Veel waren geen partner van Samen voor De Bilt maar bleken gedurende de avond absoluut maatschappelijk betrokken. Uiteindelijk zijn er namelijk tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties 81 matches gemaakt.

Voorbeelden
Morgana Nederland en Gilde Personeel timmeren een konijnenhok voor de Schutsmantel. Coachgroep De Bilt gaat bij het RIVM een workshop verzorgen. Parel Promotie (Groenekan) zet zich in voor een nieuwe logo voor Platform Respectvol Samenleven. Greenlink en KNMI gaan lessen verzorgen op het Groenhorst College en de Oranje Nassau School. Het Groenhorst College op zijn beurt 'levert' leerlingen aan de Voedselbank om voedsel in te zamelen. En de Rotary gaat bij de Bremhorst de tuin in het voorjaar opknappen. Doordat Samen voor De Bilt bedrijven aan elkaar koppelt wordt uiteindelijk de Biltse samenleving er beter van.

Belangeloos
Samen voor de Bilt en MENS De Bilt konden dit diner organiseren door de belangeloze medewerking van diverse bedrijven en maatschappelijke organisaties. Aangenaam ontwerp maakte de uitnodiging. Het diner was in restaurant hotel van der Valk De Biltse Hoek. LFE wijnen uit Maartensdijk en de wijnbar 'Een goed idee' dat binnenkort geopend wordt in Bilthoven, boden wijnen aan. Mensen van steunpunt Vluchtelingen de Bilt maakten het dessert. De werkgroep Fairtrade leverde de Fairtrade sappen. Accon AVM hielden als accountants alle matches bij. Good Connection leidde de avond. Reinaerde had een bijzondere presentie voor de gasten gemaakt.       (Joanne Penning, directeur)

Meer berichten