DHSC maatje te groot voor De Bilt

In de laatste competitiewedstrijd op Sportpark Weltevreden van dit seizoen heeft De Bilt een terechte nederlaag geleden tegen de kampioen uit Utrecht. Ondanks een 2-0 voorsprong ging De Bilt met lege handen het veld af.

In de eerste helft zag het er in eerste instantie rooskleurig uit. Binnen 20 minuten hadden Tom en Mike de thuisclub op een comfortabele 2-0 voorsprong geschoten. Vlak voor rust viel de bal ook aan de andere kant in het doel. Het lukte de Biltse verdediging niet om adequaat in te grijpen op de buitenspeler van DHSC. Hij trok naar binnen en krulde de bal feilloos in de rechterbovenhoek.

Kanteling
De tweede helft was nog maar een paar minuten onderweg of de wedstrijd was volledig gekanteld. Als eerst schoot de aanvoerder van DHSC een vrije bal van 25 meter snoeihard in de kruising en een minuut later stond ook de 2-3 op het scorebord door een toegekende en verzilverde strafschop. De Bilt was van slag en stortte als een kaartenhuis in. Gelukkig voor De Bilt schoten paal en lat vaak te hulp. Er ontstond bij de thuisclub een enorm gat tussen aanvallers en middenvelders waardoor DHSC alle ruimte kreeg om het spel te domineren. Twintig minuten voor tijd leek dan ook de beslissing te vallen. In een uiterste poging om de bal binnen te houden probeerde Bart de bal rond de middenlijn terug te spelen op doelman Ricardo. De bal was echter te kort waarna de spits van DHSC in een sukkeldrafje op Ricardo kon aflopen. Hij bleef koel en schoof de bal in de lange hoek, 2-4.

Pompen
Dit was het teken voor De Bilt om alles of niets te gaan spelen. Een paar minuten voor tijd kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Bart 'herstelde' zijn fout door uit een corner de bal tegen de touwen te rammen. Hierna was het simpelweg ballen pompen voor het doel van DHSC. Buiten een scherpe voorzet die rakelings naast ging en een discutabel moment voor een strafschop bleef de kampioen gemakkelijk op de been. Zo stond uiteindelijk een 3-4 stand op het scorebord.

Plaats
Door deze nederlaag moet De Bilt even pas op de plaats maken voor plek 2. CSW is door het gelijkspel tegen TAVV over De Bilt heen geklommen. Plek 2 is in principe geen noodzaak voor De Bilt, maar dat geeft dit elftal op papier wel een mindere tegenstander in de nacompetitie. In hoeverre dit werkelijk waar is zal uiteraard pas in de praktijk blijken. Volgende week speelt De Bilt de laatste competitiewedstrijd tegen Be Fair en dan krijgt het nog een kans om plek twee te veroveren. CSW gaat dan namelijk op bezoek bij DHSC.