Logo vierklank.nl
Sport

FC De Bilt deelt een veeg uit

Rode lantaarndrager Nieuwland kwam vanuit Amersfoort zonder al te veel illusies naar De Bilt. Hoewel de degradatie officieel nog niet een feit is, hadden de Nieuwlandse spelers zich voor deze wedstrijd wel al helemaal in het zwart gestoken.

Toch was het krachtsverschil in de eerste 20 minuten niet zo groot. Beide teams waren een keer gevaarlijk met een afstandsschot. Jeffrey Dijksman schoot net naast en aan de andere kant verwerkte keeper Jaime Hansen met een mooie redding een goed schot tot corner.

Nadat Jeffrey Dijksman geblesseerd was uitgevallen en vervangen door John Hityahubessy, wist FC De Bilt in de 22e minuut de score te openen. Mike Versloot stuurde vanaf eigen helft Bart Kuijpers de diepte in; Bart had een vrije doorgang richting de keeper. Bart was niet uit op eigen succes, maar legde de bal keurig opzij naar Tom Karst, die de 1-0 binnentikte.

Na dit doelpunt bleef FC De Bilt duidelijk de sterkste ploeg. Kansjes waren er voor Joey de Ruyter en Mike Versloot. In de 40e minuut kwam Vincent van Bueren met een prima actie goed door en zijn voorzet werd afgerond door Tom Karst. Met een 2-0 stand gingen de teams samen met arbiter Tol de rust in. In de rust leek Nieuwland zich erbij neergelegd te hebben dat ze volgend seizoen derde klasse gaan spelen. Ze stelden hun spelniveau naar beneden bij en daar profiteerden de sterke Biltse spitsen optimaal van, want binnen 5 minuten scoorden Tom Karst en Mike Versloot beiden een doelpunt. Nieuwland scoorde ook nog tegen (4-1).

Ook na de 4-1 bleef FC De Bilt kans op kans krijgen. De score bleef gestaag oplopen. Mike stelde Tom in staat zijn vierde doelpunt te scoren en Mike scoorde zelf zijn tweede (alleen op de keeper) en derde (mooie pass Glenn Linnebank). Na de 6-1 kreeg Tom zijn publiekswissel en kwam Sander van den Berg in het veld. Dat ook Sander een goede spits is, liet hij al gauw zien door op aangeven van Mike de 8-1 op het scoreboard aan te tekenen. Dit was ook de eindstand.

Met deze goede overwinning blijft FC De Bilt knap tweede. DHSC maakte geen fout en heeft nog maar 1 punt nodig om kampioen te worden. (Wim van de Kappelle).

Meer berichten