Salvodames winnen weer eens

Na twee forse nederlagen hebben de Salvo-dames weer een mooie overwinning behaald in de strijd tegen degradatie. In Amsterdam werd gewonnen van volleybalvereniging Amsterdam met 1-3.

De Salvodames staan op de 10e plaats in de competitie. De ploeg die op deze positie eindigt moet na de competitie voor lijfsbehoud gaan spelen. Het gemis van Nienke van de Burg werd goed opgevangen door Stefanie van Ginkel. Deze oud speelster heeft zich bereidt verklaart de personele problemen bij de dames te verlichten wanneer zij dat kan. Zaterdag was zij er weer bij. Het team begon furieus aan de 1e set. De tegenstander kreeg geen poot aan de grond. Het was Salvo dat de dienst uitmaakte. Vrijwel elke aanval was een punt. De set werd makkelijk gewonnen met 13-25. De tweede set ging Salvo door. Iets minder superieur maar toch flink beter dan de tegenstander. Door een fraaie serviceserie van Daisy van Ek liep Salvo direct naar acht punten voorsprong. Dit werd niet meer uit handen gegeven. Setwinst met 17-25. In de derde set was Salvo ineens geheel de kluts kwijt. De tegenstander serveerde heel sterk en wist ook aanvallend Salvo geheel te overvleugelen. Wissels en time outs hielpen niet. Een verbijsterend 25-10 setverlies was het gevolg. De vierde set was het elan en de vechtlust weer terug. Amsterdam kon even mee met Salvo maar dat was van korte duur. Salvo won de set met 13-25 en de wedstrijd met 1-3. Zaterdag 25 maart spelen de dames om 17.00 uur in De Vierstee tegen Prima Donna Huizen. Dit team is in de achtervolging op Salvo. Deze wedstrijd moet voor Salvo winst opleveren om aan te haken bij de concurrentie voor een veilige positie.