Salvodames zetten zegentocht voort

Na de fantastische wedstrijd vorige week zijn de Salvodames er nu in geslaagd het veel hoger geplaatste Gemini Hilversum in eigen huis met 2-3 te kloppen. Door dit resultaat hebben de dames de aansluiting met de onderste regionen van de middenmoot bijna te pakken.

De spirit bij de Salvodames zit er weer helemaal in. Het geloof in eigen kunnen is gegroeid en dat stralen de dames in het veld ook uit. Elke wedstrijd weer proberen de speelsters het beste uit zich zelf te halen en tot op heden betaalt zich dat uit in veel punten. Het geloof om de degradatiezone te ontspringen is helemaal terug. Ook het veel hoger geplaatste Gemini moest dit ervaren. Salvo kende weliswaar een moeizame start wat verlies van de eerste set betekende met 25-16. Vanaf de tweede set stond Salvo er weer en vrij gemakkelijk werd deze set gewonnen met 17-25. Hoewel de tegenstander over meer aanvallende kwaliteiten beschikte wist het zich geen raad met de enorme drive en het collectief van Salvo. Er werd soms weergaloos verdedigd en aanval en blokkering bleven goed hun werk doen. In een enorm enerverende en sterke slotfase wist Salvo de derde set uit het vuur te slepen met 25-27. Ook de vierde set was weergaloos spannend. Salvo wist een 10 punten achterstand weg te werken maar kon net niet doordrukken waardoor de winst naar Gemini ging met 25-23. Een vijfde set moest de beslissing brengen. Daarin werd al snel duidelijk dat de Maartensdijkse dames nog spirit genoeg hadden. De tegenstander had niets meer in te brengen. Salvo won deze beslissende set dan ook met 6-15. Door deze overwinning vergroot Salvo haar kansen om weg te raken van de onderste regionen.
Zaterdag 11 februari spelen de dames om 16.00 uur in de Vierstee tegen het sterke team van Lovoc uit Loosdrecht. In deze vorm zal Salvo minstens een gelijkwaardige tegenstander zijn.