Salvodames knokken zich naar overwinning

Weer is Salvo er in geslaagd om een 3-2 overwinning te boeken op een hoger geklasseerde tegenstander. Dit maal moest het op de 6e plaats staande Lovoc uit Loosdrecht er aan geloven. De beslissing in deze wedstrijd viel pas in de 5e set.

Vooraf waren de problemen groot voor het team. Nicole Visscher geblesseerd en Rianne Diepeveen op vakantie. Doordat alle andere damesteams moesten spelen en ook krap in de speelsters zaten kon alleen een beroep op Nadya Speek uit het 3e damesteam gedaan worden. Gelukkig was oud-speelster Stefanie van Ginkel bereidt om haar oude team uit de brand te helpen. Zij meldde zich weer als speelster maar wel met een trainingsachterstand van twee jaar.

De eerste set startte Salvo heel slap waardoor Lovoc direct naar een voorsprong van zeven punten liep. Ondanks meer inzet kon dit verschil tegen een goed spelende tegenstandster niet meer worden rechtgezet. Derhalve setverlies 22-25. In de 2e set kwam Stefanie van Ginkel in het spel en deed niet onverdienstelijk mee. Maar helaas was de tegenstander onverminderd goed en troefde Salvo af op alle fronten. Weer setverlies met 16-25. Na een stevige preek van coach Kees Diepeveen gingen de dames furieus van start. Lovoc wist hier geen raad mee, ging fouten maken en kwam aanvallend niet meer door. Salvo nam het heft stevig in handen en speelde weer als vanouds. Nadya Speek deed prima mee. De set werd gewonnen met 25-18. De 4e set was een echte wedstrijd. Salvo moest opboksen tegen een hele goede buitenaanvalster van de tegenpartij die heel veel scoorde. Salvo zette daar zijn onverzettelijkheid tegenover en scoorde ook veelvuldig via de buitenaanvallers. Dit leverde de setwinst op 25-22. De 5e set was ongemeend spannend. Maar Salvo had meer winnaarsmentaliteit dan de tegenstander. Tot 8-8 ging het gelijk op. Daarna scoorde Salvo het meest en was de scherpte bij de tegenstander weg. De set werd gewonnen met 15-12. Een prachtige 3-2 overwinning. Op 25 februari speelt Salvo om 16.00 uur in de Vierstee tegen titelkandidaat Sovoco uit Soest.