Riksja-project Fietsen Alle Jaren

Algemeen Algemeen

Op 10 maart 2017 start de afdeling De Bilt van de Fietsersbond in samenwerking met Mens De Bilt het project Fietsen Alle Jaren. Vrijwilligers maken ritjes met inwoners van de gemeente De Bilt die zelf niet meer kunnen of durven te fietsen om hen zo het gevoel terug te geven van de wind door hun haren.

Fietsen Alle Jaren is van oorsprong een Deens initiatief en heeft wereldwijd al op veel plaatsen navolging gekregen. De landelijke Fietsersbond introduceerde het in Nederland en De Bilt is de negende gemeente in Nederland die aan dit project deelneemt. Wim Mastop van Fietsersbond De Bilt ziet erg veel potentie in dit project: 'Fietsen Alle Jaren is zo'n project waar iedereen blij van wordt, zowel de vrijwilligers als hun passagiers. Een ritje door het groen of door de buurt waar je gewoond hebt: weer de vrijheid van het fietsen voelen. Samen met andere organisaties als zorginstellingen en de Zonnebloem kan dit helpen iets te doen aan het isolement en de eenzaamheid onder ouderen en mindervaliden.

Presentatie
Op vrijdag 10 maart wordt het project feestelijk geopend door wethouder Ebbe Rost van Tonningen. Hij zal als eerste plaatsnemen in de riksja en door een van de vrijwilligers naar de officiële opening van NL Doet worden gefietst. De 'aftrap' van Fietsen Alle Jaren vindt plaats voor gemeentehuis Jagtlust en begint om 8.45 uur.      (Eline Meertens)

!