Nova handhaaft koppositie

Na een uitlijder van VIKO vorige week kon NOVA de koppositie pakken. Om deze te behouden diende er gewonnen worden. Tegen Devinco lukte dit vrij eenvoudig. De Deventenaren waren opzichtig alleen naar De Bilt afgereisd om 'de schade te beperken'. Nova stond de hele wedstrijd op voorsprong en kon uiteindelijk verdiend twee punten laten bijschrijven: 19-13.

Na de 1-0 en 1-1 kon NOVA in de eerste vijf minuten uitlopen naar een 4-1 voorsprong. Devinco moest bij een tussenstand van 6-4 NOVA definitief loslaten. De Biltse formatie liep uit naar een 11-6 ruststand. In de tweede helft bleef Devinco stug doorgaan met hetgeen vooraf bedacht. Het had echter geen enkel effect, behalve dan voor het publiek. NOVA bouwde de voorsprong uit naar 15-7 en speelde de wedstrijd uit naar een 19-13 overwinning. NOVA 1 behoudt de koppositie. Zaterdag 28 januari heeft de NOVA-selectie een korte reis voor de boeg. HKC uit Utrecht wordt bezocht om 21.05 uur.