Nova 15 officiële duels ongeslagen

23 april van dit kalenderjaar verloor Nova voor het laatst een wedstrijd. Geen enkele competitiewedstrijd, maar ook geen van de zeven tussenliggende oefenwedstrijden werd verloren. Ook Tiel '72 kon deze reeks niet doorbreken. In een niet al te hoogstaand duel won Nova eenvoudig met 24-14.

Nova opende de middag met twee scores op rij, maar Tiel '72 kon kort daarna langszij komen: 2-2.

Daarna nam Nova het initiatief en liep uit naar een 6-2 tussenstand. De bezoekers haakten andermaal aan (6-4), maar kon daarna de Biltse formatie niet meer volgen. Met zeven scores op rij werd een 13-4 ruststand bereikt. De scores van Tiel '72 kwamen voort uit twee strafworpen, een vrije bal en een kort schot.

Nachtkaars
In het eerste deel van de tweede helft kon Nova de afronding goed doorzetten. Met nog twintig minuten op de klok liet het scorebord een 19-5 tussenstand zien. Helaas ging daarna de wedstrijd als een nachtkaars uit. Marciano de Vree kwam als invaller nog een kleine tien minuten binnen de lijnen en bekroonde zijn invalbeurt met een mooie treffer van afstand. Dat Tiel '72 er in de tweede helft nog tien kon inprikken was slordig van Nova.

Gewoontjes
Coach Wouter van Brenk kon leven met de uitslag: 'Natuurlijk ben ik daar tevreden over. We winnen wederom met tien goals verschil, in een wedstrijd die qua veldspel niet de beste was. Het is bijzonder dat we al zoveel wedstrijden ongeslagen zijn. Ik vind het belangrijk dat we daar af en toe bij stil staan, dit niet te 'gewoontjes' gaan vinden en dat de spelers trots mogen zijn op waar men momenteel mee bezig is. Nova heeft de afgelopen jaren namelijk ook andere statistieken gekend.

Zaterdag 17 december staat de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. De Nova-selectie ontvangt de selectie van Regio '72 uit Vaassen in De Bilt. Aanvang 16.40 uur.