Nova doet goede zaken

Algemeen Sport

Na de spannende kraker tegen VIKO vorige week, die eindigde in een puntendeling, ging NOVA in speelronde 8 op bezoek bij hekkensluiter DKOD in Renkum.

Door afwezigheid van Job Paauw mocht A-junior Sam Groenewold (18) zijn basisdebuut maken in de hoofdmacht. Dit om NOVA2 zo compleet mogelijk te kunnen laten starten tegen DKOD 2, wat een rechtstreeks duel betekende tussen de nummer één en twee van de poule (knappe 12-15 winst voor NOVA 2). Nova kwam geen moment in gevaar en schreef, zo bleek achteraf, twee kostbare punten bij: 14-22.

In een vervallen en sfeerloze sporthal, waar meer publiek uit De Bilt aanwezig was dan van de thuisclub, opende DKOD verrassend met twee scores: 2-0. NOVA zocht in het begin even naar het ritme en scherpte in de afronding. Daarna wist de ploeg het schotniveau op te krikken en liep uit naar een 2-7 voorsprong. DKOD gaf zich niet zomaar gewonnen en kon steeds, door kleine slordigheden in de Biltse defensie rondom de korf, een gat van vier verschil consolideren. Ruststand: 8-12.

In de tweede helft bleef het verschil vier punten tot 10-14, daarna kon NOVA definitief weglopen naar een 10-17 tussenstand. Bij 12-22 was het DKOD dat, net als bij de start van de wedstrijd, twee scores op rij liet noteren en daarmee de eindstand bepaalde op 14-22.

Coach Wouter van Brenk genoot van het jeugdig elan tegen DKOD: 'Prachtig om zo'n jonge gast als Sam zo te zien debuteren. Ballen onderscheppen, duels winnen tegen stevige gasten en twee goals maken. Maar bovenal brengt de beleving en intensiteit van juichen een lach op mijn gezicht. En vandaag heeft een aantal andere junioren zich ook duidelijk laten zien in NOVA2. Een goede ontwikkeling voor de club'.

Zaterdag 21 januari treedt NOVA weer aan in de eigen sporthal. Devinco uit Deventer komt op bezoek in De Bilt. Aanvang 16.40 uur.