Logo vierklank.nl
Sport

NOVA verslaat HKC(U) voor de tweede keer

De eerste competitiewedstrijd van (veld-)seizoen opende Nova op de vernieuwde thuisaccommodatie tegen HKC met een overtuigende winst: 30-15. Dit betekende de eerste van vier ontmoetingen tegen de groen-zwarten uit de Utrechtse wijk Hoograven. In de derde speelronde van de zaalcompetitie stond het tweede duel op het programma. Nova was ook dit keer de bovenliggende partij en won verdiend: 20-14.

Met Coen van Eck in de basisacht op de plek van Jaco Schippers ging Nova op jacht naar de tiende achtereenvolgende winst. De bezoekers opende echter sterk. Aanvoerder Rutger van Dijk, nog altijd wekelijks verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de HKC-productie, schoot van grote afstand scherp en dus twee keer raak: 0-2. Lisa Rademakers vertoonde na de eerste vakwissel echter hetzelfde en counterde met twee rake afstandsschoten. Vakgenoot Michelle Reus begon ook raak te schieten, waarmee Nova uitliep naar 7-4 en vervolgens de voorsprong wist te consolideren. Ruststand: 11-7.

Slordig
Aanvankelijk startte Nova de tweede helft scherp met de scores op rij (13-7), maar daarna werden de aanvallen slordiger en vooral ongeduldiger. Te snel werd een aantal keer het eerste schot genomen of de drang naar binnen geëtaleerd. Hierdoor werd HKC lichtelijk in de kaart gespeeld, waardoor de bezoekers ongemerkt wat dichterbij slopen: 13-10. Op 13-11 was het zaak om orde op zake te stellen en dit gebeurde: strafworp van Maarten van Brenk, gevolgd door een afstandsschot van Inge van Eck (15-11). De aanvoerder van HKC kreeg inmiddels al een groot deel van de wedstrijd bijzonder weinig ruimte; na de twee openingstreffers kwam er geen enkel velddoelpunt meer uit zijn handen. Daarmee voerde zijn directe verdediger Coen van Eck, ondersteund door zijn drie vakgenoten, de opdracht prima uit. Nova liep uit naar 20-13 en het slotwoord was voor HKC, dan middels een strafworp de eindstand op 20-14 bepaalde.

Zaterdag 3 december reist Nova af naar Nunspeet om aan te treden tegen Hellas '63. Aanvang 11.55 uur.

Meer berichten