Nova laat Hellas '63 kansloos

Na drie speelrondes stonden Nova en Hellas '63 gedeeld bovenaan, samen met VIKO. In de onderlinge ontmoeting liet de Biltse formatie in Nunspeet de thuisclub volledig kansloos. Dit in tegenstelling tot de serieuze kans op winst, die de Hellas-coach zijn ploeg vooraf openlijk toedichtte.

Nova begon de wedstrijd goed met twee scores op rij: 0-2. Hellas trok de stand echter snel gelijk: 2-2. Nova stond steeds aan de goede kant van de score en wist vanaf dat moment gestaag verder uit te lopen. Hellas stopte veel energie in loopacties naar binnen, mede ook doordat de schoten van afstand onder grote druk genomen moesten worden. Waarin de thuisploeg echter wel van profiteerde was de onoplettendheden in de Nova-defensie rond de korf. Bij 6-8 deelde Nova kort voor rust (twee keer Richard van der Pas) een mentale tik uit aan Hellas, middels een prachtige doorloopbal (aanval voorafgaand minstens zo fraai) en een afstandsschot. Ruststand: 6-10.

Krachten
In het eerste deel van de tweede helft hield Hellas de achterstand, met de laatste krachten in zich, beperkt tot 8-12. Daarna was het op en denderde Nova scherp afrondend door: 8-15. Hellas bleef te vergeefs steeds met twee dames langs elkaar heen kruisen/snijden om tot ruimte te komen. Een kwartier voor tijd stond het 13-20 en was de wedstrijd reeds gespeeld. Eindstand: 15-26. De meegereisde supporters (dit keer vroege vogels) werden bedankt, want ook in Nunspeet waren zij weer aanwezig.

Volgende week ontvangt Nova Tiel '72 om 17.10u in het HF Witte Centrum in De Bilt.