Brandenburg leidt nederlaag

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg leden in hun tweede wedstrijd in de eredivisie van het Nederlandse Waterpolo een ruime nederlaag tegen de nummer 2 van vorig jaar ZPB. In Barendrecht werd het 16-5. Brandenburg speelde een aardige wedstrijd, verdedigend was het met uitzondering van de 3e periode redelijk op orde; echter aanvallend kon geen vuist gemaakt worden.

De thuisploeg speelt een zware 'press' waarmee de Biltse ploeg veel problemen had. Ook de man-meer liep niet echt; maar 1 doelpunt uit 8 man-meer-situaties. De eerste periode werd met 3-1 achterstand afgesloten. Het stond lang 1-1 (doelpunt Arjan de Haas) en kansen op een voorsprong waren zeker aanwezig. Ook in de 2e periode waren er kansen genoeg maar de keeper van ZPB gaf weinig weg.

Verdienstelijk
Ook de nieuwe Brandenburgkeeper - jeugdinternational Frank Aarts - keepte een verdienstelijke wedstrijd. Halverwege stond het 7-2. Maar in de 3e periode gaf ZPB vol gas en werden de foutjes van Brandenburg afgestraft waardoor het na 3 perioden 13-2 stond. In de laatste periode herpakte Brandenburg zich en beide ploegen scoorde nog 3 keer waarmee de 16-5 eindstand op het bord kwam. Al met al een verwachte nederlaag tegen een fysiek sterke ploeg. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Het Ravijn in Nijverdal.
(Jan Groenewegen)