NOVA 1 zonder puntverlies zaalcompetitie in

In Alkmaar leverde een overwinning op DSO voor de zevende keer op rij twee punten op voor het vlaggenschip van Nova. In een wedstrijd die geen moment spannend was, werd vooral door een goede eerste helft uiteindelijk met 12-23 gewonnen.

Nova startte, onder toeziend oog van wederom bijzonder veel meegereisde Nova-supporters, de wedstrijd tegen DSO in de vertrouwde basisacht. Voor de Biltse formatie was het vooral zaak om zichzelf met de juiste motivatie en scherpte het veld in te sturen. Dit lukte alleraardigst, direct na het eerste fluitsignaal; na drie minuten spelen stond het 0-4. Door van Nova-zijde mooie aanvallen en goede afronding zochten beide ploegen met een 5-15 ruststand de kleedkamers op.

Monsterscore
In de eerste drie minuten na de pauze scoorde Nova direct nog eens drie keer, wat resulteerde in een 5-18 tussenstand. Een monsterscore was hiermee reëel in de maak. Echter vanaf dat moment liet Nova de teugels vieren; er werd slordig aangevallen en afgerond. Hierdoor bleek het resterende deel van de tweede helft een formaliteit.

Herfstkampioen
Met 14 punten uit 7 wedstrijden en 170 gescoorde goals gaat Nova zeer tevreden als spreekwoordelijke 'herbstmeister' de zaalcompetitie in. Daarin treft men, na het kampioenschap van vorig jaar in de 3e klasse, een aantal bekende en ook onbekende tegenstanders in de 2e klasse. De ploeg van Wouter van Brenk gaat zich voorbereiden de komende weken. Deze zaalcompetitie start op zaterdag 12 november.