Team Roy Rogers tijdens hun kür.
Team Roy Rogers tijdens hun kür.

Wk Voltige in LE MANS

Algemeen Sport

Van 17 t/m 21 augustus vonden de Europese en Wereldkampioenschappen Voltige voor de plaats in het Franse Le Mans. Roy Rogers behaalde daar een 7e plaats.

Voor Nederland verdiende het voltigeteam Roy Rogers uit Bilthoven een startplaats door onder meer een mooie prestatie in Moorsele (België)neer te zetten. Het team eindigde daar in een sterk deelnemersveld als vierde.

Bij voltige worden gymnastische oefeningen op de rug van een paard uitgevoerd. Het paard loopt aan een lange lijn (de longe) op een cirkel en heeft een speciale voltigesingel met handvatten om. Voltigeren draait om ontspanning, souplesse, evenwicht en ritme. Omdat het paard continu beweegt is het de kunst om de oefeningen zo uit te voeren dat het paard niet in zijn beweging wordt gehinderd. De wedstrijdsport kent solo en teamrubrieken. Het team uit Bilthoven, onder leiding van Cynthia Danvers is samen met het paard Hercules afgereisd naar Le Mans. Cynthia heeft als solist een succesvolle voltigecarrière om op terug te kijken en spant zich nu in om het beste uit het team te halen.