Afbeelding

Minicursus tekenen en schilderen in Westbroek

Algemeen Kunst & Cultuur

door Walter Eijndhoven

Komende weken organiseert Westbroek Tekent een minicursus tekenen en schilderen onder leiding van Westbroeker Henk van der Feest. Gedurende drie lessen en één les op locatie zal aandacht worden geschonken aan de beginselen van tekenen en schilderen. Wie kan schrijven, kan ook leren tekenen, zo is het motto.

Eén van de sociale activiteiten binnen 'Westbroek Doet', is 'Westbroek Tekent'. Henk van der Feest vertelt: 'Ik woon nu zo'n twintig jaar in Westbroek en voel mij helemaal Westbroeker. Jaja, ik weet het, ik ben en blijf natuurlijk import. Maar zo voel ik mij niet hoor. Toen ik hier net kwam wonen, heb ik direct zoveel mogelijk contacten gelegd binnen de dorpsgemeenschap. Ik vind het leuk met mensen om te gaan en iets te betekenen voor het dorp. Dat groeide al snel uit tot vele activiteiten. Omdat ik best wel handig ben met de pc heb ik onder andere het logo gemaakt voor DOS, verzorg ik de Dorpskalender en website en houd ik ook nog de website van het Dorpsberaad bij. En voor het zevende jaar op rij verzorg ik het weekboekje voor de Oranjefeesten. Oh ja, ik heb ook nog geholpen met de verbouwing van het Dorpshuis.

Baasje
Daarnaast bestaat het plan voor bebording bij de korfbalclub'. Kortom, Henk van der Feest is een druk baasje binnen het Westbroekse. Hij vervolgt zijn verhaal: 'Om terug te komen op de tekencursus, via een mini-brainstormsessie, met onder andere Peter van Dijk en anderen binnen Westbroek Doet, kwamen wij op het idee een tekencursus te geven. Omdat tekenen een grote liefhebberij van mij is, werd aan mij de vraag gesteld of ik de tekencursus zou willen geven en wie ben ik om dat te weigeren? Wel had ik één eis: minimaal moeten zich drie deelnemers aanmelden'.

Eindopdracht
Van der feest gaat uit van het principe 'wie kan schrijven, kan ook leren tekenen'. Via bepaalde handige trucjes kan iedere cursist zich zo de beginselen eigen maken. Van der Feest: 'Tijdens de cursus probeer ik de cursist te laten tekenen wat hij ziet. Eerst oefenen wij drie avonden, de laatste les gaan wij met z'n allen naar buiten, met als eindopdracht iets te tekenen of te schilderen binnen het dorp, zoals de molen, een boerderij of de kerk. Een landschap mag natuurlijk ook'.

Data
De cursus wordt gegeven op vrijdagavond 20 mei, woensdagavond 1 juni, en vrijdagavond 17 juni in het Dorpshuis. De extra praktijkdag volgt dan op zaterdag 18 juni, op locatie in het dorp. Wie belangstelling heeft voor de cursus kan zich aanmelden vóór 14 mei via info@vanderfeest.nl.