Logo vierklank.nl
Ook tijdens de laatste cursusavond bij tennisvereniging Tautenburg werden de cursisten tijdens het oefenen gecoacht; naast de docent door o.a. Rob van der Blonk en Erik Polders.
Ook tijdens de laatste cursusavond bij tennisvereniging Tautenburg werden de cursisten tijdens het oefenen gecoacht; naast de docent door o.a. Rob van der Blonk en Erik Polders.

Bridgecursus succesvol beëindigd

  Sport

Maandag 11 januari startten 25 enthousiastelingen met de door bridgeclub Hollandsche Rading georganiseerde bridgecursus voor beginners in het paviljoen van Tennisvereniging Tautenburg in Maartensdijk en begon er voor hen een ware ontdekkingstocht in bridgeland.

door Walter Eijndhoven

Maandag 21 maart beëindigden 24 volhouders de opleiding en gaven zij te kennen met ingang van 31 maart gedurende de maanden april en mei op de donderdagse clubavond van Bridgeclub Hollandsche Rading (wedstrijd-)ervaring op te willen gaan doen en te willen proeven aan het spelen bij de bridgeclub. Organisator en voorzitter van de bridgevereniging Rob van der Blonk: 'De cursus is prima verlopen, mede door de medewerking van de tennisvereniging en korfbalvereniging Tweemaal Zes, waar wij vanwege het opknappen van het tennispaviljoen ook tweemaal onderdak kregen'.

Oefenen
Docent Henk van de Bunt: 'Wat mij bij deze cursus sterk opviel, was de gretigheid van de deelnemers om naast de cursusavond nog een extra avond met elkaar te willen oefenen. Bridgeclub Hollandsche Rading bood daarvoor al vanaf midden februari gelegenheid op haar donderdagse clubavond. Onder coachende begeleiding oefenden gemiddeld 16 deelnemers per avond telkens met geselecteerde spellen, waardoor ze veel ervaring op konden doen. De volgende dag kreeg iedereen de spellen met toelichting nog eens per e-mail toegestuurd, zodat het leereffect maximaal was'.

Vervolg
Organisator Rob van der Blonk: 'Graag maken we ruimte in de maanden april en mei om de (ex-)cursisten op hun niveau te laten oefenen. Dat zal dan in een eigen groep zijn en ook weer met 'geselecteerde' spellen, die daarna met toelichting weer worden toegezonden, maar er zal niet steeds iemand als souffleur bij zijn. Er is gelukkig plaats in het Dorpshuis in Hollandsche Rading en met wat schuiven met het meubilair gaat het allemaal wel lukken'. Mochten er meer belangstellenden zijn die willen aanhaken

Meer berichten