Expositie in Opstandingskerk

Cultuur Kunst & Cultuur

Tot en met 21 mei worden in de Opstandingskerk in Bilthoven schilderstukken van Adri van Dongen geëxposeerd en foto's van Henk Strietman.

Adri van Dongen heeft altijd getekend, veel met houtskool. Vroeger deed hij met een vriendje wedstrijdjes wie van beiden het mooiste kon tekenen; meestal won hij.  Sinds 1997 volgde hij schilderlessen in aquarel. Nu zit hij in een schildergroepje in Utrecht (Lunetten).

Henk Strietman kent van jongs af aan bijna geen groter plezier dan buiten zijn, de verte te zien van land en water en de wind te voelen, en daar dan ook de vogels te horen en te zien. Foto's maken is daarbij, net als het onder woorden brengen, een manier om hiervan iets vast te leggen, te bewaren, een afspiegeling van de werkelijkheid: Wat heb ik nu eigenlijk gezien? Ze zijn als 't ware voertuig voor herinnering. Daarvoor is niet altijd ingewikkelde apparatuur nodig. Goed kijken is het halve werk. Je ziet de wereld beter met het blote oog, dan door de lens van een camera.

De geëxposeerde werken zijn in de Opstandingskerk, Eerste Brandenburgerweg 34, Bilthoven op zondagochtend te bezichtigen tussen 11.00 en 12.00 uur en op andere dagen in overleg met Jannie Catsburg, tel. 030 2203091.

!