Nova geeft punten weg

Na een 6 – 7 verlies tegen SDO had Nova zaterdag in de return de kans om een betere versie van zichzelf te laten zien. Doel was dan ook om in ieder geval de afronding te verbeteren, verdedigend flinke druk te geven en aanvallend het spel ruim te houden.

Echter was het na een minuut of 10 vooral SDO die zich qua scorend vermogen verbeterd had. Nova keek namelijk al snel tegen een 6-1 achterstand aan en had vooral moeite om een goede rebound te creëren. Hierdoor waren er veel een-schots-aanvallen en had het team niet de tijd om lekker in het spel te komen. Het eerste aanvalsvak had hier gelukkig minder moeite mee, waardoor het verschil tussen de scores niet nog verder uitliep.

Na rust leken de doelpunten van SDO ook op te raken. Sam Groenewold viel in op de plek van Steven Bakker, zodat er iets meer aanvallende dreiging zou komen. Nova wist nog tot 2 doelpunten verschil te komen, maar kon niet meer voorkomen dat SDO met een eindstand van 13-10 de punten binnenshuis hield. Aankomend weekend is Nova 1 vrij; 7 mei wordt om 15.30 gestart tegen Woudenberg 1.